Σελίδες

26/5/13

Smells Summer

Καλημέρα,Καλημέρα!!

Μιας και η μέρα το επιβάλει θα μιλήσουμε για την αντηλιακή προστασία.Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όσο να΄ναι όλες αρχίζουμε και παίρνουμε το πρώτο αντηλιακό μας ,το οποίο κυρίως είναι προσώπου.Λοιπόν, θα σας πώ αυτά που ξέρω ,τα οποία  τα έμαθα στο σχολείο. Υπάρχουν οι ακτίνες UVA και UVB .Οι UVB είναι αυτές που μας μαυρίζουν και προκαλούν τα εγκαύματα ή το κοκκίνισμα.Οι UVA μαυρίζουν αλλά στα κατώτερα στρώματα του δέρματος και με αυτό τον  τρόπο καταστρέφουν κυριολεκτικά το δέρμα.Τώρα τα περί ωρών ,αντηλιακών κλπ πιστεύω τα ξέρετε .Θεώρησα να σας πώ αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι το πιο βασικό.

Προτιμήστε αντηλιακά με μεγάλο δείκτη προστασίας για την αρχή και στη συνέχεια ελαττώστε. Εγώ προσωπικά στο πρόσωπό μου,δεν ελαττώνω ποτέ (μόνο 50+).Στο σώμα ξεκινώ με 30 και πέφτω στο 20.Βέβαια θα μου πείς δεν μαυρίζεις με 30 ή 20.Κι' όμως μαυρίζεις.Να σας εξηγήσω αμέσως.Κλασσικά κάθε χρόνο ή θα καώ ή θα κοκκινίσω αρκετά .Λέω πέρσι, ας βάλω όλο το καλοκαίρι αντηλιακό να δούμε τι θα γίνει .Δοκίμασα το αντηλιακό της Nivea με 30 που είναι για μαύρισμα και προστασία.Όλο το καλοκαίρι, εκτός των τελευταίων μπάνιο που έβαζα βαζελίνη, μαύρισα.Τώρα είναι ανάλογα στην επιδερμίδα.Για το πρόσωπο,προτίμησα την αντηλιακή κρέμα της Vichy την οποία θα τιμήσω ξανά.
Κι'αν έχετε καεί ή θέλετε κάτι για το κάψιμο από τον ήλιο σας δίνω την ακόλουθη συνταγή!!!

Τι θα χρειαστείτε:
1 μήλο
μέλι
γιαούρτι(προαιρετικά για δροσιά)
1 μπολ για ανακάτεμα

Βράστε το μήλο και στη συνέχεια πολτοποιήστε το.Αφήστε να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου .Μόλις το μήλο κρυώσει ,προσθέστε το γιαούρτι και το μέλι,ανακατεύοντας καλά.Απλώστε το μείγμα για 20 λεπτά.

Αυτά για τώρα.Ελπίζω να σας άρεσε!!
Τα λέμε στο επόμενο post 
Εύη